У громаді на Тернопільщині зафіксовані факти незаконного використання земельних ресурсів

Останнім часом в області, як і в багатьох інших регіонах України, набула актуальності проблема розорювання прибережних захисних смуг, які сягають урізу води. Така діяльність несумлінних агровиробників зазвичай призводить до погіршення стану водойм та річок.

Зокрема, фахівці Державної екологічної інспекції у Тернопільській області нещодавно такі порушення виявили на території Гусятинської ОТГ.

Так, під час планової перевірки громади зафіксовані 4 факти розорення землі вздовж річок, а саме:

-                     р. Гнила (с. Трибухівці);

-                     р. Збруч (с. Личківці);

-                     р. Збруч (с. Вільхівчик);

-                     р. Збруч (с. Шидлівці).

Вказані дії є порушенням вимог природоохоронного законодавства, а саме самовільним зайняттям земельних ділянок у прибережних захисних смугах.

Загальна сума шкоди, завданої довкіллю становить 9 198 грн.

За результатами перевірки до адміністративної відповідальності притягнуто 4 осіб, яким пред’явлені претензії для добровільного відшкодування збитків.

Також Інспекцією направлено на адресу територіальної громади вимогу, якою зобов’язано привести у відповідність природоохоронний режим земель водного фонду, винести межі водоохоронних зон в натуру, а також вживати заходів щодо попередження таких порушень шляхом проведення просвітницької роботи серед громадян та посилення контролю.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці