Відбувся вебінар щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства в ОТГ

Сьогодні, 29 квітня, відбувся вебінар на тему: «Особливості дотримання вимог природоохоронного законодавства в територіальних громадах».

Організатором цього заходу були: Тернопільське регіональне відділення Асоціації міст України, зокрема виконавчий директор організації Руслан Фронц та ДЕІ у Тернопільській області.

Зокрема, участь у вебінарі взяли: перший заступник начальника Інспекції Ігор Стефурак та в.о. заступника начальника Інспекції - начальник відділу державного екологічного нагляду природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу Михайло Онищук, а також 30 представників об’єднаних територіальних громад Тернопільської області.

Під час онлайн-зустрічі були розглянуті питання охорони, раціонального використання та відтворення природних ресурсів, а також обов’язки громадян щодо дотримання природоохоронного законодавства.

Загалом захід відбувся у форматі активного діалогу – учасники отримали відповіді на запитання та поділились своїм досвідом, зокрема щодо прийняття на баланс безгосподарських лісів і користування ними на території ОТГ.

Також були обговорені шляхи подальшої взаємодії органів місцевого самоврядування з Інспекцією щодо збереження довкілля в громадах.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці